Thysta, Rap Hírek, Más Hírek

5 érdekes Men In Black tény

5 érdekes Men In Black tény

3 perc

Will Smitht “Negyedike Királyának” nevezik

Men In Black, Men In Black 2, Wild Wild West, Hancock, és ugye természetesen a Függetlenség Napja. Mi a közös ezekben a filmekben Will Smith főszereplésén kívül? Bár a Vadiúj Vadnyugat kétségkívül Big Willie kevésbé sikeres momentumai közé tartoznak (túl sok ilyen nincs), mindegyik film Július 4-én vagy ahhoz nagyon közel került premierre.

Barry Sonnenfield nem akart Tommy Lee Jones-al dolgozni, a hírhedt temperamentuma miatt

Először Les Mayfield volt tervben a MIB rendezésére, később változott a történet úgy, hogy Barry Sonnenfieldet kérik fel. Volt variálás más területen is, J ügynök szerepére első körben Chris o’Donnelt pécézték ki. Sonnenfield tartott attól, hogy a K ügynököt játszó Tommy Lee Jones-al dolgozzon, ám meglepetésére máshogy alakultak a dolgok.

Először, [mikor úgy volt, hogy nem én rendezem] úgy voltam vele, hála Istennek, hogy nem kell ezzel a tetűvel dolgoznom. Aztán, elképesztően jól alakult. Ha nincs kemény véleményed, meggyűlhet a bajod vele, de szuper jól sikerült együtt dolgoznunk.

Sokan hisznek benne, hogy nem sci-fi

Ha az ún. ufológia történelmében visszatekintünk, már az 1940-es évekből is vannak történetek “feketeruhásokról”. John Keel, aki a Richard Gere által jegyzett “Megszólít az éjszaka” (The Mothman Prophecies) c. film könyveredetijét írta, az első olyan író, aki a MIB kifejezést már használta (legalábbis neki tulajdonítják ezt). Albert K. Bender az 1962-es Flying Saucers (Repülő Csészealjak) szerzője állította, hogy három feketeöltönyös férfi meglátogatta, és megfenyegette, hogy börtönben végzi, ha továbbra is mélyre mászik az UFO témában. Ezen kívül, Gary Baker is írt két nem fikció könyvet a témáról, “Túl sokat tudnak a repülő csészealjakról” és “MIB: A köztünk élő titkos terror” címmel (1956 és 1984).

A képregény-eredeti szerzője is hisz a létezésükben

A 90-es évek elején, Lowell Cunningham, elkészítette a Men In Black képregény sorozatot, ami állítása szerint a saját MIB-ről alkotott elképzelésein alapul (már az is érdekes minden esetre, hogy nem állítja maga a szerző sem, hogy teljesen a képzelete szüleménye). “Egyszerűen elragadott ez az ötlet, hogy jönnek a feketeruhások, és mindenhol rendet tesznek.” – mondta a New York Timesnak 1997-ben. Azt mondta egyszer meglátott az utcán egy fekete autót, és azt gondolta: “Na, ILYENNEL járna a Men In Black.”.

A MIB 3 forgatókönyvét Will Smith találta ki a második rész forgatása alatt

Egy forgatási éjszaka Will Smith odament Barry Sonnenfieldhez a film harmadik részének ötletével.

Úgy kéne, hogy kiderül, hogy valami történt, és K ügynök hiányzik, és nekem vissza kell mennem, hogy kiderítsem, mi történt és megmentsem, és egy csomó érdekes új dolog derülne ki, amit nem is tudtak eddig a nézők és mi sem.

Barry Sonnenfield válasza a következő volt: “Will, befejezhetnénk először EZT a részt?” (LOL)

Egy évtizeddel később, leforgatták a harmadik részt Will Smith ötlete alapján.

Mennyire tetszett ez a cikk neked?

Kattints egy csillagra!

Értékelés állása: / 5. Értékelések száma:

Olvass el mást is!

Csapasd másoknak is! Valszeg unatkoznak és hülye Facebook posztokat olvasnak.