Thysta, Rap Hírek, Más Hírek

5 szuper tény a holdraszállásról

5 szuper tény a holdraszállásról

2 perc

1. Nixon elnöknek volt egy beszéde a katasztrófa esetére

Bár az Apollo 11-nek már betonozott helye van a világtörténelemben, amikor kilőtték őket, korántsem volt biztos, hogy sikerrel járnak. A három hős űrhajós családja számára is meg volt írva a levél arra az esetre, ha halálhírükről kell értesíteni őket. A felkészülés során is történt tragédia, mégpedig egy komplett tartalékcsapat, aki bent égett a szimulátorban. Kevesen tudják, de még Nixon elnök is írt egy beszéded a katasztrófa esetére. Mivel ugye előtte senki nem volt a Holdon, nem lehetett tudni, hogy még sikeres landolás esetén is, fel lehet-e szállni a Hold felszínéről. Hála Istennek, egyik ilyen beszédre sem lett szükség, bár azóta nyilvánosságra kerültek.

2. A visszatéréskor az asztronauták nem mehettek haza

Az asztronauták a visszatérés után 2 hétig egy karanténban éltek. Erre az érdekes lépésre azért volt szükség, mert ugye azelőtt senki nem járt a Holdon, ezért 100%-osan nem lehettek biztosak benne, hogy nincs ott valamiféle mikroorganizmus, amit az asztronauták esetleg hazahoztak. Természetesen, ami várható is volt, megállapították, hogy semmiféle életforma nincs a Holdon.

3. Az asztronauták emberek képeit és nyelvek felvételeit hagyták a Holdon

Az asztronauták a Hold felszínén hagytak több tárgyat, emberek képeit, illetve különböző nyelvek felvételeit. Ez jelképezte a misszió globális jelentőségét. Ezen kívül három medált is otthagytak az Apollo 1 utasainak nevével.

4. A vámosok ellenőrizték őket

Mivel technikailag az Apollo 11 elhagyta az Amerikai Egyesült Államokat, a vámosok ellenőrizték őket. Sőt, egy vámpapírt is írta, minek kezdőállomása és végállomásaként az USA, érintett állomásnak pedig a Hold van megjelölve. Rakomány pedig: holdkőzet.

Mennyire tetszett ez a cikk neked?

Kattints egy csillagra!

Értékelés állása: / 5. Értékelések száma:

Csapasd másoknak is! Valszeg unatkoznak és hülye Facebook posztokat olvasnak.