ThystaWorld.Hu

Gordon Ramsay 10 tanácsa a sikerhez

2 perc

16 Michelin-csillag és több világszerte sikeres TV-műsor, csak hogy eredményeiből néhányat említsünk. Alább olvasható Mr. Ramsay 10 tippje a sikerhez kezdő séfeknek:

1.) Az első pár évedben ne a pénz motiváljon. A pályád elején a tudásodba kell fektetned, ha sikeres akarsz lenni. Ne azt a munkát vállald el, amelyik jobban fizet, hanem azt, ahol többet tanulhatsz. Amikor elvállalsz egy munkát, nem csak pénzért mész oda, hanem az önéletrajzodat is építed, és azt is eldöntöd, hol szeretnéd a következő időszakban az új tapasztalokat megszerezni.

2.) A feladatleadás művészete. Az egyik legfontosabb dolog, hogy megtanuld annak a művészetét, hogyan add ki másoknak a feladatokat. Nem tarthatsz mindent odabent, magadnak. Meg kell bíznod másokban.

3.) A vendég a király. Bármennyire értesz a szakmádhoz (vagy bármennyire hiszed, hogy értesz), a király mindig a vendég. Nélküle senki vagy. Én mindig próbálok a vendég szemével nézni a szituációra, mert ő az, akinek végső soron meg szeretnénk felelni.

4.) Kezdj el önbizalmat építeni. Séfnek tanulni hosszú folyamat, főzni, sütni egy elképesztő utazás, ne gondold, hogy 3-4 év alatt kitanulható. Én 42 éves vagyok és folyamatosan új dolgokat tanulok, és haragszok is magamra, hogy nem tanultam meg új nyelveket korábban.

5.) Beszélj a vendégeiddel. Fontos dolog, hogy rendelkezz azzal a magabiztossággal, hogy oda mersz menni a vendégeidhez, akik a főztjeidet fogyasztják. Ha először ez kellemetlen vagy félelmetes, nem baj, minél többször beszélgetsz velük, annál nagyobb önbizalmad lesz.

6.) Ne add fel. Ebben az iparban két lehetőséged van, vagy mozdulsz az iparággal, vagy az mozdít téged. Mindig, mindig legyél előrébb, mint a konkurenciád. Soha ne lassíts, soha ne lustálkodj, és soha ne engedd el az éhséget arra, hogy te legyél a jobb. Nekem van egy éttermem 2 méterre Jamie Oliverétől, és egymást húzzuk előre azzal, hogy jobbak akarunk lenni. Soha ne add fel.

7.) Az ambícióidat kövesd. Én fociztam annak idején. Ez volt a szenvedélyem. Az ételek mindig érdekeltek, de a főzést csak egyfajta újdonságként próbáltam ki. A futballban keletkezett frusztrációimat tettem át a főzés iránt érzett ambíciómba.

8.) Legyél szenvedélyes. Mindig az ételekre gondolok, bármerre járok. Mindig új dolgokon agyalok, különböző tálakon, megoldásokon. Van, hogy 14-15 órát egy nap a konyhában töltök, hogy tökéletesítsek egy tálat, ami 2-3 perc alatt elfogy. Élvezem, ahogy előveszem a nyers hozzávalókat, majd negyed óra múlva ott van a kész végeredmény, számomra ez varázslat.

9.) Ne célozz magasra. Ne akarj elsőre világsztár lenni, koncentrálj a vendégeidre. Ők a legfontosabb kritikusaid. Ha rájuk koncentrálsz, jó úton jársz.

10.) Érezd jól magad.

Don't Take a JOB for the Sake of MONEY! | Gordon Ramsay | Top 10 Rules

Mennyire tetszett ez a cikk neked?

Kattints egy csillagra!

Értékelés állása: 5 / 5. Értékelések száma: 3

Még nincs értékelés! Legyél az első.

Csapasd másoknak is! Valszeg unatkoznak és hülye Facebook posztokat olvasnak.