ThystaWorld.Hu

Mark Wahlberg tippjei a sikerhez

5 perc

A Reneszánsz ember (1994), Egy Kosaras Naplója (1995, Leonardo DiCaprioval), Olasz Meló (2003, Jason Stathammel és Edward Nortonnal), Transformers – A Kihalás Kora (a Bad Boys-os és Armageddonos Michael Bay rendezésében), Shooter (2007) és még jó néhány óriási sikerű és bevételű film (fő)szereplője és sokszor producere, Mark Wahlberg 1971. Június 5-én született Bostonban.

Személy szerint nekem a karaktere(i) és filmjei miatt nagy kedvencem, de tegyük azért hozzá hogy becsült vagyona 300 millió dollár környéke.

Wahlberg 9 éves volt mikor szülei elváltak 1982-ben, ezek után a kokain és egyéb drogok után nyúlt.

Volt, hogy kimásztam az ablakon, és egész éjjel az utcán voltam 12-13 évesen, aztán 14 körül már egész egyszerűen nem jártam iskolába.

Mike karaktere nem (sem) esett messze Mark Wahlbergtől.

Mark elég sok balhéba keveredett, amik közül egyik kiemelkedőbb 1986-ban történt. Az akkor 15 éves Mark három barátjával három afro-amerikai gyerek után eredt, miközben rasszista (“Öld meg a n*ggert”) dolgokat üvöltöttek és kövekkel dobálták őket. Másnap szintén követtek pár, többnyire fekete negyedikest (egyik az előző napi történetből is köztük volt) akiket szintén kövekkel dobáltak. Emiatt Mark ellen polgári pert indítottak ami egy hónapra rá el lett rendezve.

1988-ban 17 évesen megtámadott egy középkorú vietnámi-amerikai férfit, akire szintén rasszista hangon kiabált (“Vietnámi darab szar”), majd egy faággal eszméletlenre ütötte. Szintén aznap egy másik vietnámi-amerikait is leütött, akit a szemén talált el. Mikor letartóztatták és a rendőrök visszavitték a helyszínre, azt mondta nekik: “Igen ő az a nyomorult akinek betörtem a fejét”. Később, Mark bevallotta / azt mondta, hogy rengeteg drogot használt abban az időben, többek között PCP-t, másnéven angyalport, ami egy hallucinogén, ami kémiailag nem tartozik a hallucinogének közé, és állítólag az egyik legijesztőbb hatású drog (ha érdekel katt ide, mármint hogy milyen drog, nem rendelni lehet a linken :).

Markot megvádolták gyilkossági kísérlettel, ő bűnösnek vallotta magát, de nem gyilkossági kísérletben, csupán egy személy elleni erőszakos bűncselekmény minősített esetében (nem tudom, mi lehet a magyar megfelelője), két év börtönre ítélték. A két évből 45 napot ült le végül.

Külön érdekessége a történetnek, hogy Mark még évtizedekkel később, már felnőtt sikeres emberként is azt hitte, megvakította a férfit, azonban kiderült, hogy az egyik szemét már korábban elvesztette a vietnámi háborúban.

“Nem vakított meg Mark Wahlberg, bántott, de a bal szemem már nem volt meg akkor, ezért nem ő a felelős. Fiatal volt, semmivel nem törődött de most már nem haragszok rá, ahogy mindenki más is [családja]. Megérdemel még egy esélyt, bocsánatkérést is elfogadnék, és nem kéne “fellógatni” emiatt többé. Fizetett a bűnéért, börtönben ült.” – mondta az áldozat a Daily Mailnek.

Ilyen múlttal a háta mögött világhírű és elképesztően sikeres Mark Wahlberg, úgyhogy álljon itt néhány tipp tőle az élethez és sikerhez:

Második esély

A börtön végül a templomba vitt, majd egy idő után a filmezésbe. Tehát mindkét dolog közre játszott, és az idő is. [..] Azt hiszem elég hamar felismertem hogy szerencsés vagyok, érted? Volt egy lehetőségem, és egész egyszerűen semmi olyat nem akartam csinálni, ami elcseszi. Úgyhogy azt akartam, hogy mindig én legyek a legfelkészültebb, aki a lehető legjobb munkát teszi oda, amire csak képes.”

mondta a The Gurdiannak.

Órák, avagy a sikerbe órákat, munkaórákat kell tenni

Wahlberg tanácsa a gyermekeinek, hogy álmodjanak nagyokat, de tudják, hogy “az egyetlen út, ami ezekhez a célokhoz vezet, az a kemény munka és az elhivatottság”.

Éppen ezért, mikor a gyermekei mondják neki, hogy milliomosként nem kell felkelnie minden nap négykor, azt válaszolja: “De, igen. Minden biznisz dolgomat el kell intéznem, hogy mire ti felébredtek, a dolgaim már tudom, hogy rendben mennek,”, majd az interjúban hozzátette, hogy igazából 3 körül kel.

Transformers c. film

Ne ijedj meg a kihívástól

Egy professzort eljátszani főiskolán nem volt éppen egyszerű feladat [nem játszott hasonlót előtte], de érdekelt és izgatottá tett. Nem az a típusú ember vagyok, aki meghátrál a kihívások elől, sokkal inkább belenézek és beleugrok, és csinálok valami olyat, amit nem vártak tőlem. Ugyanakkor felkészült is szeretek lenni és nem okozni csalódást.

Maradj hű önmagadhoz

“Voltam a negatív úton és voltam a pozitív úton és soha többet nem adom fel a pozitív utat” “Amikor azt mondtam, színész leszek, az emberek csuklottak tőle, mikor azt mondtam, komoly színész leszek, megint.”

Tedd, ami helyén való

Kevesen tudják a filmrajongók közül, hogy Wahlberg rappelt is azelőtt, ő volt Marky Mark.

Marky Mark - Hey DJ (1996)

Marky Mark volt a felturbózott verziója annak, aki az utcán voltam. Aki a legkeményebb arc akar lenni a környéken és megszerezni a csajokat. Egy szóval totál idiótaság. [..] A börtönnel lett vége ennek, mint sok hasonló életútban, mivel azt hiszem én voltam az egyetlen ott, aki nem kedvelte a börtönt. [..] Utána úgy voltam, ha valaha akarok valamit ebben az életben, akkor pontosan most van az ideje elkezdeni.

Azt hiszem, Mark életútja és karrierje egy nagyon jó eszköz számomra arra, hogy minden olyan véleményt, ami bármilyen kifogással szeretne élni környezete, múltja, környezete, akármije miatt, hogy miért nem lehet valaki sikeres, elcsendesítsek. És a végére, hogy kicsit összekeverjem ezt a cikket a realitással, itt a hamarosan mozikban lévő új filmjéről, az Infinite-ről egy fotó.

Mennyire tetszett ez a cikk neked?

Kattints egy csillagra!

Értékelés állása: 5 / 5. Értékelések száma: 2

Még nincs értékelés! Legyél az első.

Csapasd másoknak is! Valszeg unatkoznak és hülye Facebook posztokat olvasnak.