ThystaWorld.Hu

Mit tanulhatsz egy drogdílertől? Tudd, mikor legyél rossz.

3 perc

Curtis (hopp, mielőtt valaki félreérti, nem Széki Attiláról, a magyar rapelőadóról van szó) 1994 nyarán tért vissza Southside Queensbe, miután egy rehabilitációs programban vett részt (értsd: lecsukták, de csak egy afféle katonai átnevelőközpontba került börtön helyett). Vissza akart kerülni a bizniszbe és ismét cracket árulni, hogy előrébb lépjen, azonban azt vette észre, hogy a játék alapjaiban megváltozott. Az évek során elterjedt erőszak kiélezte az ellentétet a különböző bandák, csoportok között, és egyfajta “demokratikus” rendszer alakult ki a crack bizniszben.

Minden bandának volt 1-3 utcasarok, ahol árulhatott anélkül, hogy a másik területét megsértette volna. Egyszerű, gyors találkozások a drogfüggőkkel, gyors adás-vétel. Viszonylag biztonságos, kiszámítható és kényelmes volt a dílerek számára. Senki sem terjeszkedett agresszívan, senki nem nagyon sértette a másik érdekeit, igaz, a saját üzletét sem bővítette.

Mikor Curtis elterjesztette, hogy újra össze akarja rakni a régi bandát, meglepetésben részesült. Agresszíven álltak irányába és gyakorlatilag eltűnt a helye a bizniszben. Mindenki tudta róla, hogy nem akar élete végéig drogot árulni az utcán, hanem nagy pénzekben gondolkozik, ezért féltek az ambíciózus, agresszív hozzáállásától, mert tudták, hogy az veszélyezteti a jelenleg érvényes, langyos, de kényelmet nyújtó íratlan szabályokat.

Curtis a zenére akart koncentrálni, és afelé fordítani az életét, de tudta, hogy ehhez pénz kell, a pénzkeresésnek pedig egyetlen módját ismerte, a crack főzést és eladást. Elég pénzt akart összeszedni, hogy az egészet egy életre otthagyja. Ezért úgy döntött, agresszívabb módszerhez folyamodik.

Eszébe jutott, hogy régen, az öreg dílerek hogy gondolkodtak. Az ő egyik leghatásosabb módszerük erre az volt, hogy átveréses technikát alkalmaznak. Teszel valami drámaiat, meghökkentőt, ami felkavarja az állóvizet, majd mikor senki sem rád figyel, megszerzed, amit akarsz.

Beugrott neki, hogy a rehabilitációs táborban (tudod, ahova börtön helyett küldték) megismert egy elég agresszív utcai arcot, és összeállt benne az ötlet. Elkezdett simán cracket árulni azon az egy-két sarkon, ami szabad volt számára, tehát úgy tett, mint aki meghunyászkodik, és elfogadja a rendszert. Majd, felbérelte a haverját, hogy raboljon ki, ha kell, többször is, minden dílert a környéken. A látszat kedvéért még saját magát is kiraboltatta. Pénz, drog, ékszerek, a haver mindent vitt mindenkitől. Megegyeztek, hogy a munkát elvégző rablóé lesz az ékszerek és a pénz, Curtis megkapta a drogokat. Senki sem gyanította, hogy köze van az egyre elszaporodó díler-rablásokhoz.

Ez a húzás mindent felkavart Southside Queens utcáin. A dílerek nem tudtak már olyan kényelmesen árulni, mivel a Curtis által bérelt arcok nem szórakoztak. Veszélyesek voltak és gátlástalanok. Ennek eredményeképpen, a dílereknek fegyvert kellett hordani és akár használni. Emiatt elszaporodtak a rendőrök, az igazoltatások, egyszóval a régi rendszer felborult. Curtis még imitálta is, hogy ő is fél, és őt is zavarja, ami történik. Mire a többi díler feleszmélt, hogy mi történt, és hogy át lettek verve, Curtis piacra dobott más csomagolású kapszulákat, és mindenki tőle vásárolt. Hamarosan össze is szedett annyi pénzt, hogy a zene felé tudta venni az irányt.

Mennyire tetszett ez a cikk neked?

Kattints egy csillagra!

Értékelés állása: 5 / 5. Értékelések száma: 4

Még nincs értékelés! Legyél az első.

Csapasd másoknak is! Valszeg unatkoznak és hülye Facebook posztokat olvasnak.