ThystaWorld.Hu

Vin Diesel 5 tippje, hogyan legyél sikeres

3 perc

Mark Sinclair nem csak akcióhős, színész, hanem rendező is, sőt, több filmjének komplett megalkotója. Ismertebb művei a Riddick saga, a Halálos Iramban sorozat, de láttuk a Keménykötésűekben, a Túl Mindenenben, sőt a Gorilla Bácsiban is megmutatta egy másik oldalát.

Kaliforniában született 1967-ben, de korán elköltöztek édesanyjával a New York City mellett lévő Greenwich Villagebe. A legenda szerint, fiatal korában, a barátaival konkrétan betörtek egy színházba, amint rajtakapták őket. Rendőrség hívása helyett Mark (Vin) 20 dollárt, egy forgatókönyvet és egy felkérést kapott, hogy játsszon a következő darabban. 7 éves körül volt ekkor.

Később, az iskola mellett pénzkeresés gyanánt a The Tunnel nevű New York-i klubban dolgozott kidobóként.

Ebben az épületben működött anno a The Tunnel, ahol Vin kidobó volt

Talán sokan hihetik, hogy a “Diesel” művésznév valahogy az autók (Halálos Iramban) szeretete miatt jött létre, de állítólag a barátai nevezték így a soha el nem fogyó energiája miatt.

Mielőtt leérettségizett volna, úgy döntött, forgatókönyvírással akar foglalkozni és Kaliforniába ment (hova máshova megy ilyenkor egy nagyot álmodó amerikai srác :-). Állítása szerint, kulcsmomentum volt az életében, hogy édesanyja vett neki egy könyvet. A könyv címe beszédes: “Hogyan készíts kasszarobbantó filmeket használt autó áron?”

Az anyám megvette nekem ezt a könyvet, amit egy bizonyos Rick Schmidt írt. Muszáj köszönetet mondanom ennek az embernek, mert elképesztő jó tanácsokkal látott el a könyv. Erőt adott.

Pozitivitás

Ahogy a világra és az életedben lévő és zajló dolgokra tekintesz, a hozzáállásod, nagyon nagy mértékben meghatározza, mennyire lehetsz és / vagy leszel sikeres. Ha negatív vagy, és nem bízol másokban, mindig gyanakszol, nehezen fogsz emberekkel kijönni, márpedig az emberekkel való kapcsolattartás, kommunikáció a siker nagyon fontos hozzávalója. Viszont, ha hiszel a jóban, ha hiszel abban, hogy azért a jó minden emberben ott van, az utad sokkal könnyebb lesz. Az emberi kapcsolatok többé nem akadályai, hanem elősegítői lesznek a sikerednek.

Dolgozz, dolgozz, dolgozz

Ahogy Diesel fogalmazza: mindig, folyamatosan, hozz valamit létre. Mindegy, mennyire (látszólag) kis dolog, mert ezek a folyamatos kreálmányok fognak egyre nagyobb sikerekhez vezetni. Ahogy fentebb említve lett, 7 évesen kapta első szerepét. Mit gondolsz, mikor kapta az első profi lehetőséget, hogy kamerák elé álljon? 30 évesen. A közte eltelt 23 évben pedig megfogadta ezt a tanácsot. Dolgozott, dolgozott és dolgozott.

Bánj magaddal keményen – kihívásokhoz való hozzáállás

Talán, a kezdeti sikerhez elég vagy. De, a folyamatos sikerekhez, és ahhoz, hogy folyamatosan fejlődj és nőj, mint személyiség, kihívásokra van szükséged. A folyamatos, hosszútávú siker soha nem a megelégedettség eredménye, a folyamatos siker egyben változás, újítás és fejlődés. Diesel részben annak tulajdonítja sikerét, hogy mindig odaállt a számára szokatlan, bonyolult és kényelmetlen karakterek mögé is (most gondolj bele, milyen kockázat volt a Halálos Iramban után egy Gorilla Bácsi?!). Elvállal furcsa szerepeket, szokatlan szerepeket, és folyamatosan a csúcson van. Ezért a tanácsa, hogy ha vonz valami, vállalj be olyan dolgokat is, amik szokatlanok, vagy kellemetlen helyzetekbe hoznak, a végén úgy fogsz kijönni, megérte és büszke leszel a bátorságodra is.

Önbizalom

Az önbizalom nem az, hogy menő vagyok az új felnivel, nem az, hogy egoista vagyok, nem az, hogy hazudozok és nem az, hogy jóképű vagyok. Az önbizalom és erő az, amikor a célodtól távolabb érzed magad, mint valaha, de minden körülmény és kívülről érkező depresszív válasz ellenére hiszel magadban, csak, mert úgy döntesz. Akkor is, amikor mindenki más lebeszélne már. Vin, bevallása szerint, minden ilyen mélyponton erősödött, mert úgy állt hozzá, hogy bár még nem sikeres, itt is tanult valamit.

Tedd a fejlődést prioritássá

Ez nem az a fejlődés, hogy mindig új képességeket kell megtanulod. Hogy mindig valami ismeretlen területbe kell belemásznod. Sokkal inkább az, hogy tedd elsődlegessé, hogy önmagad lehető legjobb verziója légy. Ahogyan önmagadhoz, sikereidhez, az emberekhez, és az élethez állsz. Egyiken se vagyunk tökéletesek, ez pedig azt jelenti, mindig fejlődhetünk.

Mennyire tetszett ez a cikk neked?

Kattints egy csillagra!

Értékelés állása: 5 / 5. Értékelések száma: 3

Még nincs értékelés! Legyél az első.

Csapasd másoknak is! Valszeg unatkoznak és hülye Facebook posztokat olvasnak.